Z İ N D AN Z A N G O Ç L A RI

15.04.2012

PROF.DR.YAHYA TAŞDELEN

ANKARA

“Evez Zeynallı bir kahramandır. Onu sabotaj iftira ve şantajla korkutmaya imkan yoktur. Eninde sonunda adalet tecelli edecektir…”

***

Matbuat organları ve medyayı takip ettiğimizde, ülkemizde fakirlik, fukaralık, sefalet, açlık ve adaletsizlik açıkça gözler önüne serilmektedir. Rüşvetçi policin copaları, hakkını ve hukukunu ve özgürlüyünü arıyan vatandaşımızın sırtından ve başından eksik deyil…

Bu zavallı halkımızın İNSANİ VE VİCDANİ HUKUKUNU DESPOT idareye karşı kim arıyacak? Kimler hesap soracaktır? MUHALEFETMİ? Türkçede bir söz var, “Zenginlere tuzu kuru insanlar diyorlar”.

AZERBAYCANDAKİ SEFALETİ OLİQARXLARMI, HIRSIZLIK ŞİRKETİ NAZIRLAR KABİNETİMİ, KIŞ UYKUSUNDAKİ UYUR GEZER PARLMANTO ACİZLERMİ HESAP VERECEK? Bunlardan yardım beklemek hayal aleminde olmaktan başka ne olabilir. Muhalif siyasi partilerimiz bile, ağzını açamaz, konuşamaz ve tlevizyona, medyaya çıkamaz hale gelmiştir.

NAMUS VE ŞEREFİLE, HALKIMIZIN IZDIRABINA ÇARE ARIYAN XURAL GAZETİ VE BAŞ REDAKTÖRÜ EVEZ ZEYNALLI ALLAHSIZ VE VİCDANSIZ DİKTATORYANIN UYDURMA İFTTİRASI SONUCU, AYLARDIR ZİNDANDA SUSDURULMAĞA ÇALIŞILIYOR.

Satılmış, yandaş, yalaka BREMEN MIZIKACILARININ tuzu kuru olduğundan POLİS DEVLETİ, STALİNİST İKTİDAIN ŞAKŞAKÇILARI oldukları için onlardan insan hak ve özgürlükleri için, yardım beklemek, kendimizi aldatmaktan başka bir husus olamaz.

DEVLETİN TEMELİ HALKTIR. Halk çürümüş, yaşıyamaz hale gelmiş ve İSYAN HALİNDE İSE, devltin temeline dinamit konmuştur demektir. Azerbaycandaki buSİYASAL DEPREMİN varlığından bütün dünya haberdar olduğu halde, ZİNDAN ZANGOÇLARI MEYHANE HAVASI İÇERİSİNDE, DEVAM ETMENİN SARHOŞLUĞU İÇERİSİDEDİRLER.

***

Yuva, tanrının en kutsal mekanıdır. İslam peygamberi bir HADİSİNDE BUYURUR Kİ, “YUVA YIKANIN YUVASI YIKILIR”. Ben,60 yıllık siyasi ve sosyolojik hayatımda, ne hadiselere şahit oldum. Bu yuva yıkanlar, tarih boyunca ZALİM olarak kabul edilmişlerdir. Kendilerininde yuvalarını, yüce allah tarümar etmiş ve izleri-emareleri bile kalmamıştır.

EVEZ ZEYNALLI  ZÜLME UĞRAMIŞ  ve  iktidarın satılmış bir kadın milletvekili tarafından iftiraya uğruyarak, yuvasının yıkılmasına çalışılmıştır. Üzülecek tarafı ise, iktidarın ve mensuplarının yuvanın kutsallığından haberleri bile yoktur. Bu iktidar sahipleri, şayet MÜSLÜMAN İSELER, PEYGAMBERİMİZİN YUKARIDAKİ HADİSİNE İTİBAR EDER VE YUVA YIKICILIĞINDAN VAZGEÇERLER. 

KAİNATTAKİ, BÜTÜN CANLI VARLIKLARIN, hayatlarını devam ettirebilmeleri için, mutlaka bir yuvaya ihtiyaç olmuştur. Peygamberlerin tümü,bir kutsal yuvaya sahiptirler. Zülmeden, ZALİM DİKTATÖRLER, acıma duygularını kaybettikleri için,yuva yıkıcılarına göz yummuşlar ve sonunda ,kendilerininde yuvaları yerle yeksan olmuştur.

SAYIN PREZİDENTİN, SAYIN RAMİZ MEHTİYEVİN YUVALARI YOKMUDUR. TANRIDAN,YUVALARININ YIKILMASINI NİYAZ ETMİYORUM.

Şimdi, EVEZ ZEYNALLININ istikbal bekliyen iki çocuğu ve ailesi ve bir kutsal yuvaları vardır.
EVEZ ZEYNALLIYI HAPİSE ATMAKLA, ONU AİLESİLE İMTAHANA ÇEKMEKLE  SUSDURACAKLARINA ÜMİD EDENLER YANİLMAKTADIRLAR.
EVEZ ZEYNALLININ, ANASI ŞAMAMA BACININ DUALARINI ANKARADAN İŞİTMEKTEYİM.
BU AİLE, VATAN SEVDALISI EVEZ ZEYNALLININ ARXASINDADIR. ZATƏN EVEZ BEY BU AİLEDE DOĞULDU VE YAŞADI.  MÜBARİZLİYİ DE BU AİLEDEN ALDI.
***
Dünyada, son derece korkunç hadiseler olmaktadır. Bunlar arasında Tabiat olayları, depremler, sel baskınları, fırtınalar,nerde ise zaman zaman insanlar tarafından unutulmaktadırlar.
SEFALET, AÇLIK, ADALETSİZLİK VE HÜRRİYETLERİN yok edilmesi, diktatoryanın toplumları hayatla tlarından bezdirerek, yaşadıklarına bin pişman etmektedir. Ya zindanlara atılanlar, onlar ancak , YÜCE ALLAHIN MERHAMETİNE SIĞINMAKTADIRLAR. Hapishaneleri, günahsız insanlarla dolduranlar, o hapishanelerin zindanlrına kendileri düşeceklerdir. eski romada, eski yunanda, zindan edebiyatı, tarihin gizli sahifelerini süslemekte-bezemek tedir.

Hadisenin üzülecek tarafı ise, MODERN MEDENİYETLERDE VE REJİMLERDE , tarihin bu allahsız intikamını bilmelerine rağmen, ZİNDAN EDEBİYATININ EN FECİ VE İNSAFSIZ TATBİKİNE ,VİCDANSIZCA RİAYET ETMEKTEDİRLER. 

AKIL HASTALARI DİKTATÖRLER, vatandaşlarını hayvan sürüsü gibi kullanarak ,onları zindanların kalıcı misafirleri haline getirirler.

ÜLKEMİZ AZERBAYCANDA DÜNYANIN EN ENTERASAN ZİNDAN FAALİYETİ GÖZE ÇARPMAKTADIR.
Azerbaycan iktidarı TARİHTEN HİÇ DERS ALMAMAKTADIR.

Ülkemizdeki adaletsizlik, insan hak ve hürriyetlerine ,vicdan ve namus anlayışına ters düştüğü için EVEZ ZENALLI GİBİ,YÜZLERCE İNSAN İKTİDARIN ŞERİNE UĞRAMIŞ VE ZİNDANA ATILMIŞLARDIR.

İktidardaki diktatoryanın zindanlarında O VİCDAN HAPİSLERİ, HAKSIZLIĞIN VE ADALETSİZİYİN IZDIRABINI ÇEKMEKTEDİRLER. EVEZ ZEYNALLI VE VİCDAN MAPUSLARI ER VEYA GEÇ İKTİDARIN ZİNDANINDAN KURTULACAKLARDIR.ZİNDANCILARINDA YÜZLERİ GAPKARA OLACAKTIR. ZALİM ZİNDANCILAR BUNU FARKINDADIRLAR.

İŞTE BU EVEZ ZENALLI İÇİN, YAZI YAZMAK O KADAR ZORKİ…

Bundan yirmi yıl evvel Evez Zeynallı, Ankaradaki hukuk fakültesinde okurken, zaman-zaman beraber oluyorduk.  Son olarak Ankaranın en tanınmış ve meşhur sokağı Tunalı Hilmi küçesində kendisine ait bir ofiste sohbet etmiştik. İşte o zamanlar bile, Evez Zeynallı Elçibey ve M.E.Resulzade ideolojik felsefesile dop-dolu idi.  Genç yaşta, iki sözün bir başı, Azerbaycan için İSTİKLAL VE HÜRRİYETİN şart olduğunu, büyük bir heyecanla ifade etmeye çalışıyor ve adeta beni de tesir altında bırakmak için var gücü ile gayret gösteriyordu. Aradan yıllar geçti, Evez Zeynallı yine aynı heyecan ve duygu içerisinde bulunmaktadır. İŞTE BU EVEZ ZENALLI İÇİN, YAZI YAZMAK OKADAR ZORKİ:

Bir çiçeyi dalından koparıp,ölüme terketmek kadar zor.

Bir kuşun yuvasını yıkmak kadar zor.

Binlerce insanın yeraltında çalıştığı maden ocağını, ordakilerin başına yıkmak kadar zor.

Toplumu kasıtlı olarak açlığa mahkum etmek kadar zor.
Toplumu özgürlükten mahrum etmek kadar zor.
Aile yuvasını, inatla yıkmak kadar zor.
Bir yavruyu anne sütünden mahrum etmek kadar
Eli-kolu bağlı bir insanı kasıtlı olarak ,arslanlar arenasında parçalatmak kadar zor.
Bir insanı, diri-diri ateş çemberi içerisinde yakmak kadar zor.
Bir insana engizisyon azabı vermek kadar zor.
İŞTE AZİZ DOSLARIM,  EVEZ ZEYNALLININ BENİM ÜZERİMDE BÖYLE SİLİNMİYEN HATIRALARI VARDIR. 
BİR TARAFTANDA İFTİHAR EDİYORUM, EVEZ ZEYNALLI, ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA ÖZGÜRLÜK KAHRAMANI OLARAK YADEDİLMEKTEDİR.
NE MUTLU ANASI ŞAMAMA HANIMA.
NE MUTLU SEVGİLİ EŞİ MELAHET ZEYNALLIYA.


Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button