Mehmet Kılıçparlar Azərbaycan prezidenti İlham Əliyevə müraciət etdi

mek127.11.2013

Ədliyyə Nazirliyi Penitensiar Xidmətin 10 saylı Cəzaçəkmə müəssisəsində cəza çəkən Türkiyə vətəndaşı Mehmet Kılıçparlar son ümid yeri olaraq Azərbaycan prezidenti İlham Əliyevə və Türkiye Cumhuriyyetinin Baş Bakanı R.T.Erdoğana müraciət etdi.

Xatırladaq ki, Xəzər TV-nin yayımladığı “Rezonans” verilişində Mehmet Kılıçparlar həbsə atıldığı gündən imkansızlıq səbəbindən ailəsilə görüşə bilməməsini ürəkağrısı ilə bildirmişdi. Verilişin əməkdaşlarının yardımı ilə 6 ildən sonra ailəsilə görüşən Mehmet Kılıçparlar göz yaşlarını saxlaya bilməmiş, bu həsrətin başa çatması üçün heç olmasa Türkiyəyə ekstradisiya olunmasını istəmişdi. Lakin nə Türkiyənin Azərbaycandakı səfirliyi, nə də Azərbaycanın müvafiq hüquq-mühafizə orqanları Mehmet Kılıçparların həyata keçirilməsi çox sadə olan bu imkanı ona yaratmayıblar. Son məqamda Türkiyə və Azərbaycan dövlət başçılarına müraciət edən Mehmet Kılıçparlar nəhayət Türkiyəyə ekstradisiya olunacağına ümid edir. Məktubu olduğu kimi yayımlayırıq.

” 10.12.2007 tarihinden Azerbaycan Cumhuriyyetinin Adliye Bakanlığının Penitensiar Hizmetinin 10 saylı Ceza Evinde olan Türkiye Cumhuriyyetinin vatandaşı, mahkum Mehmet Kılıç Parlar Hacı oğlu tarafından

DİLEKÇE

Sayın Baş Bakan Recep Tayıp Erdoğan ve Azerbaycanın prezidenti, sayın İlham Aliyev!

Ben bir Türkiye Cumhuriyyeti vetendaşı olaraq 10.12.07 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyyetinde tutuqlandım. Maddi sorunlar nedeni ile Türkiye Cumhuriyyetinin Gazi Antep ilinde yaşayan ailemi 6 yıl olan uzun bir süre göremedim. Azerbaycan Cumhuriyyetinin “Rezonans” televizyon proqramının ve Hazar televizyonunun desteyile 08.08.2013 tarihinde 6 yıllık ayrılıktan ve hasretten sonra Ceza Evinde kendi ailemle görüştüm. Sayın Baş Bakanım! Benimle aynı cinayet nedeni ile tutuklanan 2 insan Türkiye Cumhuriyyetine “ekstradisiya” olundular. Ben ise hala Azerbaycan Cumhuriyyetinde Ceza Evinde tutklu olaraq bulunuyorum. Bunun sebebini sormadığım yetkili kurum kalmadı. Ama bana olumlu cevap veren olmadı. Ayrıca Azerbaycanda bulunan Türkiye Cumhuriyyetinin Büyük Elçiliyi de bu işle ilgilenmedi. Hepsi işe bakılıyor diye cevap verdiler. Sayın Baş Bakanım, bir işe kaç yıl bakılır? Artık 6 yıl oldu. Hem benimle aynı cinayet nedeni ile tutuklanan 2 insan Türkiye Cumhuriyyetine “ekstradisiya” olundular, tek bir benimmi işime bakılıyor? Devletini, milletini, Bayrağını ve toprağını seven bir insan olduğunuza inanaraq, Sizden benim Türkiye Cumhuriyyetinə “ekstradisiya” olunmağıma yardımçı olmanızı Rica ederim.

Mehmet Kılıçparlar

Türkiye Cumhuriyyeti, Gazi Antep Şahin bey belediyesi, Karayılan caddesi, Türkmenler mahellesi, Kurudere keçidi N19″

Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button