GÜLER YÜZLÜ İNSAN – QABİL HÜSEYİNLİ

Yahya dasdelenProf.Dr.Yahya Taşdelen
ANKARA
Yüce Allah zarafeti, güzelliyi, latafeti ve dahi insanlığı her kuluna nasip etmez. Bu tevazu içerisindeki kabiliyet mutlaka ülkemiz için bir avantaj olmaktadır. Ben Qabil Hüseyinliyi geçmiş prezident, rehmetlik Heyder Eliyevin devlet müşaviri olduğu zaman bir Ankara ziyaretinde tanımıştım. Hayret etmiştim ve şöyle düşünmüştüm. Acaba Azebaycanda böyle siyaset psikoloğları varmıdır, acaba Nazırlar Kabinetinde böyle sempatik ve toplum sosyoloğu çoğunlukta olsa, halkımız daha mutlu olmazmı?
Toplumumuzun arzuları, şimdilerde olduğu gibi, dahilde dalkavuk-yaltakçı-riyakar-yalaka -yağcı olupta, hariçte devletine, milletine, onların
başçılarına ana-avrat küfür etmek vatanperverlik olmamaktadır. İşte bizi rezil kepaze eden ve yerin dibine batıran bu gibi alçakça qabilhareketlerde bulunmamalıdır. Qabil Hüseyinli Ankarada fanatik insanlarla nasıl konuşup, onları milli davalarda aydınlatması deyerli bir siyaset sosyoloğu olduğunu ortaya koymuştur. Prezidente refakat ederken aynı zamanda M.E.RESULZADE  ve ELÇİBEY mentalitesinide konuşmaları arasına ince bir anlayışla sepelemesini de bilen bir olgun siyasetçi olduğunu görmüş ve iftihar etmiştim. Kendisile diyaloğum kesilmesine rağmen, üstün meziyetleri benim gibi altmış yıllık politik tecrübesi olan yaşlı bir insanı oldukça etkilemişti. Ayrıca bilimsel kariyeri hariçte devletimiz için büyük avantajdır. Böylesine pozitif siyaset aktörünü harcamak ve ondan istifade etmemek, iktidardaki siyasi kadroların büyük bir kayıbı olmaktadır. Bu gibi deyerleri, benim anlatmama vesile olmaları, insanlık kabiliyetlerinin var oluşundandır.
Vatan sevdalar, halkımız tarafından bilimeli ve ortaya konarak değerlendirilmelidir. İşte Abbas Abdulla Türkiyede her insana nasip olmıyan müsbet intibaları bıraktığı gibi sayın Hüseyin Qabili de aynı paralelde olan deyerlerimizdir. Bu gibi mütevazi ve sakin insanlara ihtiyacımızın olduğu ortada bulunmaktadır. Ben bütün bunları kimseden zerre kadar bir karşılık beklemeden, pozitif bir insan fotokopisini çıkararak hatırlatmaya çalışıyorum .
Öyle anlaşılıyor ki, bir takım insafsız şerşemelerle -iftiralarla- kasıtlı çekememezlikle deyerlerimizi yıpratmak, siyaset ahlakının gülünç taraflarının manzarasını ortaya koymaktadır.

Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bunu da oxuyun
Close
Back to top button