DEMOKRASİ SAVAŞÇISI ŞEKER ŞÜKÜR HANIM

yahyaProf.Dr. Yahya Taşdelen

ANKARA

Savaşlar sadece savaş meydanlarında olmaz. Günlük yaşamımızın her anında, her dakika ve saniyesinde ömrümz savaşmakla geçmektedir. Zaten hayatımızın yüzde sekseni toplumsal mücadelenin kölesi olmuştur. Siyasette savaş, elimde savaş ve sanatta savaş, yaşantımızda savaş, diktatoryal sistemle savaş, sevgiliyle savaş, aldatanla ve şantajcı ve sabotajcıyla savaş. Yani ömrümüz hep mücadele ile geçmektedir.

IMG_20141010_120542En tehlikeliyse, siyaet savaşçılığıdır. Burada her an ölümü ve ya hapishaneyi ve ya iftirayıgöz önüne almak mecburiyeti vardır. Bir çok insanın siyaset yaparak mücadeleyi kazanmak istediklerini görmekteyiz. Hele-hele siyaset ve anti-demokrasile mücadele erkeklerin yapacağı arena haline gelmiştir. Ancak göryorum ki, bazen de kadınlarımız bu siyasi mücadelenin tam ortasında, her türlü fiziki ve manevi zülme rağmen, meydanlarda toplumsal öncülük yapmaktadırlar. Son zamanlarda faaliyetlerini büyük bir samimiyetle ve ciddiyetle takip ettiyim savaşçı kadınımız olan ŞEKER ŞÜKÜR hanımın erkeklere örnek olacak bir şekilde demokrasi ve insan hakları mücadelesini namus ve şerefile israrla devam ettirmektedir….. Şeker Şükür hanım, uyuyan toplumuzu uyandırmaya çalışmakla beraber, iktidarın yılmayan, usanmıyan korkulu rüyası olmuştur. Yazıları – yorumlarını okumak bana mutluluk veriyor ve hem de siyaset nasıl yapılır onun için yol gösterici olmaktadır. Şeker Şükür hanım kahramanca ve korkusuzca mücadelesini yaparken, her türlü riski göze almaktadır. Polisi demir zopu onun için hiç bir mana ifade etmemektedir. O yine mitinglerde ön safta bayrağımızı dalgalandırmaktadır. Demek oluyor ki, gençler için Şeker Şükür hanım bir JANNA DARK oluyor. Ben de kendisini izlemekten ve siyaset felsefeme bir şeyler katmak için onun yorumlarının inceliklerinden istifade etmekten mutluluk duyuyor ve cesaret alıyorum… Şeker Şükür hanımın hukuk ve adalet kavgası gençlere doping güç kaynağı olmaktadır.

Ne mutlu bizlere ki, Şeker Şükür hanımlar ekseriyette olmaya başlamıştır. Onların da isimlerini yazarsam, benim sahifemde yer kalmaz. Benim de gençliyim savaşçı JANNA DARK olan Şeker Şükür hanımefendi gibi siyasi partisel faaliyetlerle geçti.

Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bunu da oxuyun
Close
Back to top button