General Sefer Ebiyevin yapdığı siyasi bir skandaldır…

YAHYA TASDELENPr.Dr.Yahya Taşdelen

ANKARA

Dünyanın her tarafında, sosyal ve siyasal skandallara zaman zaman tesadüf etmekteyiz. Bu skandallar, matbuatın ana sermayesini teşkil eder, günlerce, zevk ve heyecanla tefrika edilirler.

Hele bir de tanınmış bir şahıs ve ya sanatkar ise ibaşına açılmıyan oyunlar qalmaz. Pek iftira yolu ile skandal yaratmak medeni dünyada mümkün görülmemektedir. Dünyaca en önemli olanı Amerikadadakı Voturgeyt hadisesidir. Kısa zamanda cumhurbaşkanı Niksonun başını yedi. Bir diyeriyse, cumhurbaşkanı Klinton hadisesinde, başka bir porno-grafik seksüel skandal idi. Fakat, orada adalet mekanizması vicdanları sızlatmadan tatbik edilmektedir. Anlatmak istediyim şudur ki, rüşveti, hırsızlığın, sahtekarlığın aşırı derecede olduğu ülkelerde Türkiye ve Azerbaycanda, siyasi skandallar, derhal ört-bas edilmeye çalışılmaktadır…

Türkiyede bir genel kurmay başkanını İlker Başbuğu iftira ile hapise attılar ama, o karekterli ve namuslu insan beraat ettikten sonra, ülkesinden ayrılmayı aklının köşesinden bile geçirmedi. Bu nasıil iştir, bir insan düşünün ki, 18 yıl milli mudafiye nazırlıyı ve genel kurmay başkanlığı yapıyor, fakat mecburi olarak görevden alındığı zaman, başka bir ülkenin, Çex devletinin sığınmacısı, yani mültecisi
oluyor. Demek ki, namus, edep, haya, vicdan ve siyasi-içtimai şahsiyet sıfırlanmıştır. Bu şahıs, Azerbaycanın en gizli askeri sırlarının başında yıllarca parazit-asalak- olarak devletini ve halkını illizyonist gibi aldatmış bir mahlukmuş.

Informal meeting of NATO Defence Ministers - Cracow - Poland - 19-20 February 2009

Çex devletinin vatandaşı olarak yaşarken, Azerbaycandakı mutlu ve gösterişli hayatı devam ettire bilmek için, mutlaka milyon dolarları oraya transfer etmiştir. Bu şahsın vatana ihanetten derhal yargılanması toplum vicdanının dermanı olacaktır. Şayat toplumumuzda bir azad alet duygusuvar ise bu adamı derhak tükük yağmuruna tutmaları en az ceza olacaktır. İşgal altındakı torpakların ve Karabağın ermeni mezaliminde kalması bu Sefer Ebiyevin Vatan hainliyinden olmuştur, demekte hiç bir mahzur yoktur.

Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bunu da oxuyun
Close
Back to top button