YEL KAYADAN NE APARAR?..

YAHYA TASDELENProf. Dr. Yahya Taşdelen

ANKARA

Bir yazar olarak, syasal ve sosyal konular her gün öylesine çabuk deyişiyor ki, mevzu bulmakta zorluk çekmemekteyiz. Siyasal iktidar sağ olsun yurt içinde ve dışında, yabancılara bile negatif materyal olmaktadır.

Bir iktidar halkı tarafından sevilmiyebilir ama, ne zaman ki, yabancı matbuat ve politik arenada rejim ve demokrasi ve insan hakları bakımından dinamitlenirse, tenkid edilirse, o iktidarın en kısa zamanda sonu gelmiş demektir, çünkü diktatoryal iktidarlar, inadına işitmez olurlar ve sağır hale gelirler. Halkı inim-inim inliyormuş, kış uykusuna yatmış yandaş matbuat gibi vicdansızlığı sergilemektedirler. Hürriyet ve demokrasinin adını bile işitmezler ve volkan külü haline gelirler yani bitmişlerdir, tükenmişlerdir, yaşıyan ölü haline gelmişlerdir.

Böyle başa, böyle tarak diye bir söz vardır. Ama bu sözü halkımıza yakıştıramıyorum. Zira, halkımızın en başta gelen Vatan görevi, ağlaşmak, nağıl demek, şikeste okumak, meyhanelerde, barlarda, gece kulüplerinde, iktidarın şanına ve şöhretine uygun en keskin alkolü, şanpanya gibi patlatıp, rüşvetle aldıkları dollarlları striptiz yapan fahişelerin göbeklerine, kadının kilotunun içine yapıştırmak, gece yarasalarının Vatan görevidir… İktidar şakşakçıları, internetteki negatif yorumları ve yazıları derhal silerek ve şifrelerini kırarak, diktatoryadan mükafatlarını almaktadırlar. Bunları yazdığınız zamanda, bu adam intikam almak maksadile yazıyor yorumunu yapıyorlar… Hele bir de ziyalılarımız kendilerini kahraman gibi görmektedirler.

Bunlar ne etliye ve ne de sütlüye karışmadan, dollar karşılğı olarak, bin manatı ceplerine indirmektedirler. Onların tek dertleri, çocuklarımızı nasıl yurt dışında en güzel bir göreve yolluya biliriz. Marketler, büyük mağazalar hep onların ailelerine sülalelerine çalışırlar. Moda evleri ve kuaförler, onları dört gözle beklemektedirler. En son model maşınlar, Türkiyede yokken, Baku küçelerinde, zibil topluyan 70 yaşındaki zavallı arvatlara el sallıyarak, bayram yapmaktadırlar. Ülkemiz, Allahsız, vicdansızlar, yarı adil yarı insani ve adalet, hukuku sıfır olduğu, zindanlar ülkesi olmaya çoktaaa…n namizettir. Bu kadar zülme uğruyanlar, sosyal medyada ve toplum arasında prezidente en ağır küfürleri yapmakla Vatan görevini yaptıkları zannediyorlar… Prezident artık bu gibi sahte küfürlere alışmış ve bu absürd komedyayı gülerek izlemektedir…

Son söz. Prezident diyor ki, YEL KAYADAN NE APARAR?..

Əlaqəli məqalələr

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Bunu da oxuyun
Close
Back to top button